Identiteit

Publicaties van ReliŽf die gaan over Identiteit

Geloof in je werk

geloof-in-je-werk-cover.jpg

Wim Kuiper, Thijs Tromp en Jan Hoogland + 60 co-auteurs
(Sinds 1883 uitgevers 2014)

204 pag. € 5,00 (aanbieding)

In dit boek geven 60 leidinggevenden uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven antwoord op deze vraag. De verhalen zijn geschreven in de vorm van een speech voor de medewerkers van de organisatie. Hebben de waarden van vroeger nog waarde? Vormen ze nog een inspiratie voor het werk van alledag? Hoe inspireren ze anderen? De veelkleurigheid van de antwoorden is groot. Uit de bijdragen spreekt zowel vanzelfsprekendheid als verlegenheid over de christelijke identiteit van de eigen organisatie. Ook is vernieuwing van de boodschap in veel vormen te vinden. Leiders zoeken naar inspiratie door een praktische invulling te zoeken  van de christelijke of katholieke identiteit.

 

Toekomst voor identiteit in de zorg

Toekomst voor identiteit in de zorg

redactie: Thijs Tromp
(Reliëf / Abdij van Berne 2006)
44 pag. € 7,50


Hoe is het gesteld met dé christelijke identiteit in de ouderenzorg? Kan met zoveel pluraliteit onder christenen nog wel gesproken worden van de christelijke identiteit? Welke rol spelen evangelicalen bij de vormgeving van christelijke identiteit in de ouderenzorg? En wat verwcht de christelijke zorgvrager van de toekomst eigenlijk van christelijke zorgaanbieders? Deze vragen staan in de bundel centraal.

 

Geloven in wat je doet

Geloven in wat je doet

redactie: Carlo Leget
(Reliëf / Damon 2004)
60 pag. € 9,90 UITVERKOCHT


Geloven in wat je doet gaat over de levensbeschouwelijke dimensie van identiteit en de christelijke wortels van deze identiteit. Het laat zien hoe de christelijke inspiratie binnen een instelling aanwezig kan zijn in de wijze van besturen, in de dagelijkse zorg voor patiënten en bewoners, en in het klimaat van de instelling.

 

Wat je zegt, ben je zelfWat je zegt, ben je zelf

Identiteit en christelijke organisaties

auteurs: Govert Buijs, Thijs Tromp e.a.
(ICS / GSEv 2003)
176 pag. € 4,90


Dit boek gaat onder meer over de vraag waardoor identiteit bepaald wordt en over de betekenis die een christelijke organisatie voor de samenleving zou moeten hebben. Ook wordt een terugblik gegeven op christelijke organisaties in de afgelopen eeuw. De auteurs gaan in op mogelijkheden voor identiteitsbeleid, bijv. in personeelsbeleid en in de inrichting van een gebouw.