Ouderen en Intimiteit in de Zorg

Mevrouw de Groot is al geruime tijd weduwe en afhankelijk van zorg. Al zegt ze het niet openlijk…maar wat mist zij de nabijheid en intimiteit die ze voorheen met haar man had. Meneer Keizer woont in het verpleeghuis, en zegt weer ‘in de kast te zijn gegaan’. Wat zou hij graag gewoon open willen zijn over zijn geaardheid en liefde voor mannen.

‘Ouderen en Intimiteit’; een workshop rond dit veelzijdige thema!

Mensen verlangen naar intimiteit en nabijheid. Ook als zij op leeftijd, kwetsbaar of ziek zijn. Dit verlangen kan zich vertalen in een verlangen naar seks. Hoe ga je als medewerker in de zorg of in het welzijnswerk om met deze verlangens? Vind je het lastig om het bespreekbaar te maken, ook al merk je dat je cliënt er mee zit en signalen geeft? Wat is het belang van intimiteit en nabijheid in het leven van ouderen, van je cliënten, en welke dilemma’s roepen ze op in de dagelijkse praktijk? Wat is de meerwaarde voor je cliënt en hun naasten van het aandacht geven aan genoemde thema’s? Wat voegt het toe aan hun mentaal welbevinden?

Herken je in je werk bovenstaande thema’s, en wil je ermee om leren gaan? Op 26 april 2018 kun je deelnemen aan deze interessante workshop!

Deelnemers krijgen inzicht hoe intimiteit en seksualiteit een rol spelen in de dagelijkse zorg- en welzijnpraktijken, in het leven van ouderen. Ook wordt stilgestaan bij je eigen waarden en normen rond deze thema’s, en tegen welke dilemma’s je oploopt.
Deelnemers krijgen informatie aangereikt en handvatten waar deels mee geoefend gaat worden.

Dit aanbod is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn.

Locatie: Woerden, Houttuinlaan 5 (station Woerden: 10 min lopen; parkeergelegenheid aanwezig)

Datum: donderdag 26 april 2018

Duur: 13.00 - 16.00 uur

Door: Tilly de Kruyf, geestelijk verzorger en trainer Trainingswinkel

Deelnemers: minimaal 8 - maximaal 12

Kosten: € 100 voor professionals, € 75 voor vrijwilligers. (geef bij opgave aan bij welke vrijw. organisatie je werkt).

Algemeen:

Inschrijfformulier Ouderen en Intimiteit