Tja, wat zal ik zeggen...

Waarom moet mij dit overkomen?’ ‘Waarom leef ik nog, ik ben anderen alleen maar tot last…’ ‘Ik ken hier niemand, ik voel me zo eenzaam.’ Bij dit soort vragen en verzuchtingen sta je als zorgverlener vaak met de mond vol tanden. Mensen zoeken naar de zin van wat hen overkomt. Dit boek helpt zorgverleners op een goede manier daarop te reageren. Wanneer zorgverleners met hun cliënten zoeken naar antwoorden, dan zijn beiden daarmee geholpen. Aandacht voor spiritualiteit bevordert de gezondheid en doet je bewuster leven.

Het boek Tja, wat zal ik zeggen...., met cliënten in gesprek over spiritualiteit is een toegankelijk boek dat geschreven en vertaald is met het oog op zorgverleners, hulpverleners en vrijwilligers in de ouderenzorg. Het boek beschrijft het belang van aandacht voor spiritualiteit en zingeving van cliënten en leert de lezer te signaleren wat er speelt bij cliënten.

Aan de hand van eenvoudige en praktische oefeningen wordt de lezer steeds bekender met het thema spiritualiteit en ontwikkelt vaardigheden waarmee zij in gesprek kan gaan met de cliënt over dit thema. Een DVD met herkenbare leermomenten uit de praktijk en werkbladen bij de oefeningen maken het boek nog toegankelijker en beter toepasbaar in de praktijk.

Gebleken is dat de meeste zorgverleners vooral leren vanuit de praktijk, in gesprekken en door oefening en niet enkel door middel van literatuur. Een training kan goed worden ingezet om zorgverleners, hulpverleners en vrijwilligers te helpen zich de kennis en vaardigheden die in dit boek voor het voetlicht komen eigen te maken.

Deze training is bedoeld voor zorgverleners. Zowel voor zorgverleners, hulpverleners als voor vrijwilligers kan er ook een in company training op maat worden aangeboden.

Locatie: Woerden, Houttuinlaan 5 (5 minuten lopen vanaf het station)

Data: twee losse middagen in overleg vast te stellen

Duur: 13.00 - 16.00 uur

Deelnemers: minimaal 8 - maximaal 12

Kosten: € 190 (inclusief het boek met een winkelwaarde van € 24,90).

Algemeen:

Opgave is mogelijk via onderstaand formulier:

 

Belangstelling Tja