Van Levenskunst tot Stervenskunst

Mevrouw van Buren was al geruime tijd ernstig ziek. Van haar arts hoorde zij dat zij niet meer te genezen was, en dat haar levenseinde nu echt dichterbij kwam. Grote onrust bekroop haar. Haar leven, haar kinderen, haar herinneringen…ze kon en wilde ze niet los laten. Ze betekenden veel voor haar, altijd al. Wat vast te houden of los te laten in het licht van dood en leven? Hoe om te gaan met deze spanning?

Welke vragen heeft zij, en hoe kunnen anderen haar daarbij steunen? Of hoe zal dit afscheid zijn voor haar naasten?

In het sterven kunnen mensen worstelen met vragen rond vasthouden en loslaten. Of bijvoorbeeld, geloven en weten. Welke vaardigheid en houding van de vrijwilliger of zorgprofessional zijn hierbij heilzaam? 

Interesse? Op donderdag 14 juni kun je deelnemen aan deze interessante workshop!

Deelnemers krijgen inzicht hoe levensvragen en zingeving een rol spelen tijdens het leven en het sterven, oftewel van levenskunst tot stervenskunst.
Deelnemers maken kennis met en leren werken met verschillende handvatten waarmee zij stervenden en naasten kunnen ondersteunen, en dan met name vanuit in het model van Carlo Leget. Een model rond 5 spanningsgebieden die zowel bij leven als bij sterven kunnen spelen én denk aan de spanning tussen vasthouden en loslaten.

Dit aanbod is bedoeld voor mensen - professionals, vrijwilligers, naasten - die concreet te maken hebben met stervenden en hun naasten.

Locatie: Woerden, Houttuinlaan 5 (station Woerden: 10 min lopen; parkeergelegenheid aanwezig)

Datum: Donderdag 14 juni 2018

Duur: 13.00 - 16.00 uur

Door:  Tilly de Kruyf, geestelijk verzorger én trainer Trainingswinkel 

Deelnemers: minimaal 8 - maximaal 12

Kosten: € 100 voor professionals, € 75 voor vrijwilligers. (geef bij opgave aan bij welke vrijw. organisatie je werkt).

Algemeen:

Opgave is mogelijk via onderstaand formulier:

 

Workshop Levenskunst Stervenskunst