Zin in zorg

Zin in Zorg

Zin in Zorg is ons tijdschrift voor zorg, ethiek en levensbeschouwing. Het blad komt vier keer per jaar uit, en heeft altijd een thema. In 2019 zijn de thema’s: geboorte, sterven, taal en ervaringskennis.

Begin 2018 heeft het blad een volledige restyling gekregen, zowel wat uiterlijk betreft als qua inhoud. Het ontwerp en de cover zijn vernieuwd, er zijn nieuwe columnisten aangetrokken en er is meer ruimte gekomen voor beelden. Wat is gebleven is o.a. de serie Ethiek in de praktijk, waarin we steeds een ethisch dilemma uit de zorgpraktijk bespreken. Zie hier een voorbeeld uit editie 1 van 2018.

Een abonnement kost 28 euro per jaar en is jaarlijks opzegbaar voor 1 december. Lezers in het buitenland betalen 40 euro voor de papieren editie, en 25 euro voor de pdf-versie. Twijfelt u nog? Bestel dan een proefnummer!

Het nieuwste nummer

In deze editie (maart 2019) staat het thema Geboorte centraal. Inge van Nistelrooij schrijft in het hoofdartikel over medicalisering van geboortes. Reliëf stafmedewerker Trijntje Scheeres verhaalt in een casus over wat te doen als je als kraamverzorgster het vermoeden hebt van geweld binnen het gezin. Chiara Vanenburg helpt als voormalig tienermoeder meiden die in dezelfde omstandigheden zitten: van tienermoeder tot powervrouw. Bestuurder Sandra Kooiman van Geboortezorg Eigenwijs vertelt over haar werkervaring.
En natuurlijk staat het blad weer vol met columns en inspirerende beelden en teksten.

Nog geen abonnee? Neem een abonnement of vraag een proefnummer aan!

Maandelijkse nieuwsbrief Reliëf

Mis niets, net als 2500+ andere zorgprofessionals.
Uitschrijven kan te allen tijde via de link onderaan de nieuwsbrief.
Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met jouw gegevens.

Contactgegevens

Houttuinlaan 5A
3447 GM  Woerden

T 0348-748880 E info@relief.nl