Workshop ‘Mijn leven in kaart’
Maandag 13 juni, De Hofclub in Woerden, 13:30 tot 16:30 uur.
Trainer: Wout Huizing.
Kosten: € 175,00 (inclusief het boek ‘Mijn leven in kaart’)

De methode ‘Mijn leven in kaart, met ouderen in gesprek over hun levensverhaal’ is sinds 2007 een beproefde en succesvolle methode binnen de ouderenzorg. Onlangs is het ook geplaatst op de databank met erkende interventies in de ouderenzorg, als goed onderbouwde interventie op het gebied van zingeving.

Tijdens de training sta je erbij stil wat het betekent als mensen hun levensverhaal aan een ander vertellen. Dat kan van alles oproepen! Je zet de puntjes op de i als het gaat om het luisteren naar levensverhalen en ontdekt hoe je daarover in gesprek kunt zijn. Je maakt kennis met de methode hoe op basis van deze gesprekken een levensboek samen te stellen. Vanzelfsprekend hoor je over de visie en uitgangspunten waarom juist deze aandacht voor levensverhalen voor oudere mensen zo relevant is. Daarnaast ontvang je praktische tips om met de methode aan de slag te gaan en is er volop ruimte voor je eigen vragen. Na de training heb je voldoende handvatten om met een oudere een traject aan te gaan en een levensboek te schrijven.

De trainer is Wout Huizing, één van de ontwikkelaars en auteurs van Mijn leven in kaart.
Hij schreef ook mee aan uitgaven om met mensen met dementie in gesprek te gaan over hun levensverhaal (‘In gesprek met mensen met dementie’) of met oudere migranten (‘Mijn leven in kleur’).

Inschrijven kan hier.

 

Doelgroep: Zorgprofessionals, artsen, bestuurders, leden van een medisch ethische commissie, (zorg)managers en beleidsmedewerkers

Datum: 13 juni 2022

Trainer: Wout Huizing
Locatie Woerden, Hofclub, Zaagmolenlaan 4
Aantal deelnemers: 8 – 12
Kosten € 175 –  inclusief het boek Mijn leven in kaart.

Meer informatie

  • Deze workshop is ook beschikbaar als in company aanbod en op maat.