Hoe geef je vanuit de kernwaarden die vandaag leidend zijn in de gezondheidszorg leiding aan je organisatie? Hoe geef je vorm aan liefde, respect, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en solidariteit? Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren en welke rol speelt jouw eigen levensweg in de manier waarop je leiding geeft aan de organisatie? Uit welke inspiratiebronnen put je?
Hoe blijf je trouw aan je eigen inspiratie en waarden te midden van al die mensen en organisatorische vraagstukken die je pad kruisen? Hoe blijf je gericht op het hart van de gezondheidszorg: de kostbaarheid van kwetsbare mensen?

In deze unieke leergang ga je samen met zeven ervaren bestuurders in de zorg op weg om je eigen antwoorden te formuleren op deze vragen. Luisteren en reflecteren staat centraal in de leergang. Luisteren naar anderen, naar je innerlijke stem en naar jouw bron van inspiratie. Al luisterend ontdek je wat de betekenis van jouw reis is voor jezelf en jouw omgeving, wie je reisgenoten zijn en waar je naar toe wilt.

Naast de gezamenlijke ontmoetingen in de prachtige Abdij van Egmond heeft de leergang ook een persoonlijke route, afgestemd op jouw specifieke wensen, vragen en leerdoelen. Zo leer je anders te kijken, anders te denken en anders te handelen. De spiritualiteit van de liturgie en het dagritme van de broederschap van de Abdij maken integraal deel uit van de leergang.

Aan deze leergang werken mee: Mieke Moor, Anita Wydoodt, Madeleine Timmermann, Martin van Rijn, Emile Lohman, Maurice van den Bosch, Pim Blomaard, Christa Anbeek, Marius Buiting en Thijs Tromp.

Het vervlechten van functioneel leiderschap, je persoonlijke levensweg en je eigen spiritualiteit maakt deze leergang bij uitstek geschikt voor zorgbestuurders van organisaties met wortels in de christelijke traditie van caritas en naastenliefde.
Deze leergang zal in oktober 2019 van start gaan. Lees de folder Leergang besturen met bezieling voor meer informatie.

Doelgroep: leiders in de gezondheidszorg
Programmaleiders: Thijs Tromp en Trijntje Scheeres-Feitsma
Begeleiding: Wout Huizing en Trijntje Scheeres-Feitsma
Plaats: Abdij van Egmond
Bijeenkomsten: 5 x 2 dagen
Duur: looptijd van 7 maanden
Data: 23/24 oktober 2019, 11/12 december 2019, 15/16 januari 2020, 4/5 maart 2020, 22/23 april 2020
Kosten: op aanvraag
Meer informatie: Neem contact op met Trijntje Scheeres-Feitsma via tscheeres@relief.nl.
Aanmelden bij Alie Meyvogel via ameyvogel@relief.nl