Liefde, respect, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en solidariteit. Hoe geef je vanuit deze waarden leiding aan je zorgorganisatie? Welk rol speelt jouw persoonlijke levensweg daarin en wat zijn voor jou belangrijkste bronnen van inspiratie? Hoe blijf je authentiek, een mens uit een stuk, trouw aan jouw inspiratie en de waarden van menslievende zorg, te midden van al die mensen en organisatorische vraagstukken die je pad kruisen? Hoe kijk je naar de mensen met wie je werkt en voor wie je werkt? En hoe blijf je gericht op het hart van de gezondheidszorg: de kostbaarheid van kwetsbare mensen?

In deze leergang ga je samen met acht ervaren reisgenoten op weg om hierover te leren, te reflecteren en te mediteren. Luisteren staat centraal in de leergang. Luisteren naar anderen, naar je innerlijke stem en naar jouw bron van inspiratie. Al luisterend ontdek je wat jouw reis is, wie je reisgenoten zijn en wat jouw bestemming is.

Naast de gezamenlijke ontmoetingen in de prachtige Abdij van Egmond heeft de leergang ook een persoonlijke route, afgestemd op jouw specifieke wensen en leerdoelen. Zo leer je anders te kijken, anders te denken en anders te handelen.

Het bijeen brengen van functioneel leiderschap en de persoonlijke levensweg, maakt deze leergang bij uitstek geschikt voor zorgbestuurders van organisaties met wortels in de christelijke traditie van caritas en naastenliefde.

De planning is deze leergang in 2019 van start gaat. Nadere informatie volgt. Nu al benieuwd? Neem gerust contact op met Thijs Tromp via ttromp@relief.nl.

Doelgroep: leiders in de gezondheidszorg
Programmaleiders: Thijs Tromp, Emile Lohman
Begeleiding: Door supervisoren van Reliëf w.o. Marije Stegenga, Trijntje Scheeres, Wout Huizing
Plaats: Abdij van Egmond
Bijeenkomsten: 3 x 2 dagen + 1 terugkomdag
Duur: looptijd van 9 maanden
Planning: januari 2019 – september 2019