Samen iets doen als ingang voor betekenisvol contact met mensen met dementie. Reliëf organiseert een workshop voor zorgprofessionals die familie en vrijwilligers willen ondersteunen bij betekenisvol contact met mensen met dementie.

Familie en vrijwilligers vinden het soms ingewikkeld om contact te maken met mensen met dementie. Zij reageren niet meer zoals we dat van ze gewend waren. Het is belangrijk hen te ondersteunen in het maken van betekenisvol contact. Hiermee wordt bedoeld: contact met persoonlijke aandacht, gericht op samen iets doen of ondernemen.

De Toolbox is hiervoor een zeer geschikt middel. De Toolbox staat vol eenvoudige en praktische activiteiten die als doel hebben om contact te maken met iemand met dementie.

In deze training leer je werken met de Toolbox Betekenisvol Contact. Je leert ook hoe je vrijwilligers en mantelzorgers kunt enthousiasmeren om contact te maken door middel van kleine activiteiten. De training bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens de trainingsbijeenkomsten ontwikkel je onder andere een plan om in je eigen organisatie of afdeling met de Toolbox te gaan werken. In de tussenliggende weken ga je aan de slag met het invoeren van het plan. Enkele weken later wissel je met de andere deelnemers ervaringen uit en geef je elkaar daarbij tips en feedback.

Data: nog niet gepland, geef je belangstelling door!
Locatie:  Reliëf, Woerden
Prijs: € 250,00 inclusief Toolbox (geprinte versie)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12

Voor meer informatie, bel of mail de Academie via academie@relief.nl of 0348 74 88 80.

Lees onze algemene Voorwaarden Reliëf open inschrijving