Tijdens het afgelopen Reliëf jaarcongres was eerstehulparts Gor Khatchikyan één van de sprekers. In zijn lezing sprak hij over verschillende aspecten van bezieling, in zijn werk op de vaak hectische eerstehulpafdeling in het ziekenhuis. Met aansprekende voorbeelden vertelde hij, hoe af en toe net wat meer doen dan je functieomschrijving van je vraagt èn daarin samenwerken als zorgprofessionals, zorgt voor energie en bezieling in het hele zorgteam. Zo vertelde hij, met veel humor, hoe hij na een lang innerlijk beraad en met hulp van verpleegkundigen, uiteindelijk een patiënt met eigen vervoer thuis had gebracht. Ik denk dat met elkaar iets kunnen betekenen voor een medemens, misschien wel voor elk mens belangrijke elementen zijn voor bezieling. Want wie wordt daar nou niet blij van?

Aandacht

Zo kreeg ik laats een berichtje van mijn oudste dochter die als stewardess werkt. Ze schreef enthousiast dat ze zo’n fijne vlucht had gehad met zulke leuke collega’s. En hoe ze een passagier die onderweg een verdrietig bericht kreeg hadden bijgestaan. “Ze heeft ons wel honderd keer bedankt”, schreef mijn dochter. Bijzonder toch, welk werk we ook doen, er zijn zo veel gelegenheden waarin we, door net even wat meer aandacht te schenken, veel kunnen betekenen voor een ander.

Teamwork

En wat teamwork betreft, ook het Reliëf jaarcongres is daar een mooi voorbeeld van. Het is voor ons team één van de hoogtepunten in het jaar. Een dag die we gezamenlijk voorbereiden en vormgeven. We zijn dan ook blij met de vele enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen. Dank daarvoor en graag tot ziens op ons volgende jaarcongres, vrijdag 8 maart 2024 in Nijkerk. Deze datum mag u opschrijven in de agenda!