Onze nieuwe communicatiemedewerker Peter de Vries verzorgt de blog deze maand. Hij heeft het over het maken van een nieuwe start. Eigenlijk doen we dat veel vaker dan we denken.

Een tas gevuld met een laptop en gesmeerde boterhammen vergezelt mij ‘s ochtends vroeg in de trein richting Woerden. Tussen de andere gemondkapte reizigers beweeg ik mij op weg naar mijn nieuwe werkplek, het kantoor van Reliëf. Voor mijn medereizigers zal het waarschijnlijk een dag als vele andere zijn. Voor mij is dit een dag van nieuwe collega’s, nieuwe indrukken en nieuwe werkzaamheden.

Ik stel mijzelf de vraag wanneer ik voor de laatste keer iets nieuws begonnen ben en kom tot de conclusie dat dit eigenlijk best vaak het geval is. Dat het leven vaak een grotere of kleinere nieuwe fase ingaat. Nieuwe avonturen trekken aan je voorbij. Een start bij een nieuwe werkgever kenmerkt een grotere verandering. Ik zal mij vandaag vaak gaan aanpassen en hier en daar mezelf wat opnieuw uit moeten vinden. Zo stort je jezelf een aantal keer per jaar in iets nieuws, het past bij de mens en maakt het leven leuk.

Veranderingen

Zo mochten mijn vrouw en ik een ruim jaar geleden opnieuw ouders worden. Ook dat was de start van een periode vol van nieuwe indrukken en nieuwe ontmoetingen. We dachten met onze reeds verkregen ouderlijke ervaringen deze nieuwe situatie vast snel onder controle te hebben. Onze Benjamin dacht daar anders over. Het werd een periode waarin we telkens met liefde probeerden om ons nieuwe kindje goed in te passen en ons als gezin opnieuw uit te vinden.

Iedere nieuwe start, hoe groot of klein, brengt moeilijkheden met zich mee die overwonnen moeten worden. Het begint met afscheid (durven) nemen van het oude vertrouwde. Na een fase van wennen volgt vaak een periode van meer comfort en blijdschap over de uitdaging die aangegaan is. Een nieuwe uitdaging aangaan is spannend, je leert jezelf er goed door kennen.

Mijn start bij Relief valt samen met een periode waarin opnieuw starten centraal staat. Het hangt met de lente letterlijk in de lucht hangt. De natuur om ons heen begint groener te worden, de dagen worden langer. We beginnen opnieuw na een coronatijdperk van twee jaar met het openen van de samenleving en de ontmoeting met anderen. En we zijn met zijn allen op weg naar het Paasfeest. Een feest dat ons mag doen beseffen dat er nieuw Leven is.

Nieuwe schoenen wennen vaak al na een dag. Mijn nieuwe werkplek bij Reliëf? We gaan het zien!