Voor mensen zorgen, die in de laatste fase van hun leven zijn, is bijzonder. Zij laten het leven los. De nadruk van je werk komt veel meer te liggen op het verlichten van symptomen en het bieden van comfort en emotionele ondersteuning. Het liefst wil je daarbij zo goed mogelijk met de cliënt afstemmen, maar dit is niet altijd eenvoudig. Soms kunnen zij hun persoonlijke wensen en behoeften ook niet meer duidelijk maken. Wat kan jij doen om zoveel mogelijk bij te dragen aan het Wel-Zijn van je cliënt  en de kwaliteit van dit laatste stukje van het leven?

Kunst van het contact maken. Wat vraagt het van jou?
In de praktijk is dit soms een grote uitdaging. Want hoe kan je contact maken, als dit in de loop van het ziekteproces steeds lastiger wordt? Wat is het belang van omgevingsfactoren voor het comfort en welbevinden? Hoe praat je over de zin van het leven en de dood? Hoe kunnen muziek en complementaire zorg bijdragen aan het welbevinden en maken van contact? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Deze vragen staan centraal op de Congresparade Contactgericht werken in de laatste levensfase. De bijeenkomst vindt plaats op 27 mei 2019 in De Werelt in Lunteren. Reliëf verzorgt een deelsessie op dit congres over zingeving en rituelen voor zorgmedewerkers.

Lees er meer over in de folder Congresparade Contactgericht werken in de laatste levensfase of op de website van StudieArena. Daar kun je je ook aanmelden voor het congres.