Onlangs kregen 11 deelnemers aan de leergang ‘de vaardige geestelijk verzorger’ hun certificaat. Zij hebben zich geoefend in ‘rollen’ die niet altijd in beeld zijn binnen zorgorganisaties, maar die geestelijk verzorgers prima kunnen invullen: als coach, adviseur bij beleid, ondernemer, trainer/ docent/ communicator en projectleider.

De geestelijk verzorgers die dit jaar deelnamen waren werkzaam in de ouderenzorg en het ziekenhuis. Voor zes studiedagen maakten zij huiswerkopdrachten die nauw aansluiten bij hun werksituatie, lazen relevante literatuur en schreven reflectieverslagen over de gevolgde studiedag waarop zij feedback kregen van de studieleiders van Reliëf, Marije Stegenga en Wout Huizing.

Evenals vorig jaar werd de totale cursus van zes dagen geëvalueerd en gewaardeerd met een gemiddelde van 8.75!

Enkele quotes:

“Ik zag er telkens naar uit om hier naar toe te gaan. En ik ben iedere keer ontzettend geïnspireerd als ik weer naar huis ga. Iedere keer!”

 

“Deze cursus heeft me enorm geholpen om een naam te geven aan dingen die ik doe. Ik deed ze wel, maar benoemde het nooit zo. Dat maakt me zelfbewuster.”

 

“Alle thema’s van de dagen die we hebben behandeld sluiten aan op onze dagdagelijkse praktijk.”

 

“Ik ben mij zelf serieus gaan nemen als geestelijk verzorger.”

 

“Ik kan elke geestelijk verzorger deze cursus aanraden vanwege de inhoud en de onderlinge ontmoeting als collega’s. Ook voor hen die al lang als geestelijk verzorger werkzaam zijn.”