Als geestelijk verzorger ben je niet alleen iemand die goede gesprekken voert met cliënten en patiënten en voorgaat in vieringen. Natuurlijk leid je ook groepsbijeenkomsten. Maar je kunt en doet vaak nog méér. Je draagt vanuit diverse rollen bij aan de zorgorganisatie. Dat ben je jezelf lang niet altijd bewust. En soms heb je kansen daartoe nog niet opgemerkt. Zo zijn er mogelijke rollen voor de geestelijk verzorger als ethicus, coach, cultuurdrager, docent/ trainer, communicatiedeskundige en projectleider. Allemaal kansen om vanuit de geestelijke verzorging een bijdrage te leveren aan goede zorg en integraal samen te werken.

Maar hoe geef je daaraan vorm in de praktijk?
In deze training krijg je actuele informatie over wat zorgaanbieders van geestelijk verzorgers verwachten en wordt er veel geoefend in de diverse rollen. De verbinding met de eigen werkcontext staat daarbij centraal. De voorbereidende huiswerkopdrachten sluiten direct aan op je werkpraktijk en zijn vaak direct in te zetten. Tijdens de trainingsdagen ontvang je feedback van docenten (twee stafmedewerkers van Reliëf, met ruime ervaring in de zorg) en medecursisten. Tussentijds schrijf je naar aanleiding van elke studiedag een reflectie, waarop je een reactie van één van de docenten ontvangt.

Deze training omvat 6 cursusdagen van 8 uur en een terugkomdag. De totale studiebelasting ligt tussen de 80-100 uur, mede afhankelijk van reeds opgedane ervaring.
Voor zowel startende als ervaren geestelijk verzorgers blijkt er veel te leren, zeker ook door de onderlinge uitwisseling.

Doelgroep: Geestelijk verzorgers
Cursusdata: Start in januari 2023. Data moeten nog worden vastgesteld
Locatie: Nijkerk
Aantal deelnemers: tot maximaal 12 personen
Kosten: € 2450,- ; Reliëf leden betalen € 2250,-, inclusief €25,- inschrijfgeld, direct over te maken via iDeal (prijswijziging voorbehouden)
Trainers: Wout Huizing, Trijntje Scheeres-Feitsma, Marije Stegenga en gastdocenten
Accreditatie: door SKGV: 10 punten voor Vakbekwaamheid en 3,5 punten voor Persoon en werk
Neem contact op voor meer informatie over de cursus via academie@relief.nl of 0348 74 88 80.

Meer informatie