Reliëf en Zinnig Zorgen maakten in 2018 een Toolbox Betekenisvol Contact. De Toolbox geeft familie en vrijwilligers ideeën en tips over hoe zij zinvol contact kunnen hebben met ouderen met dementie. Om goed te leren hoe beroepskrachten in de zorg deze Toolbox goed kunnen uitzetten in hun organisatie, maakten Reliëf en Zinnig Zorgen onlangs een draaiboek Werken met de Toolbox betekenisvol contact. Dit draaiboek kun je hier gratis downloaden: Draaiboek Toolbox Training.

Familie en vrijwilligers zijn – dat weten we allemaal – heel belangrijk in het leven van deze ouderen. Zorgprofessionals kunnen hen helpen om zinvol contact te maken. De Toolbox is hiervoor een zeer geschikt middel, vandaar deze training voor beroepskrachten in de zorg.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten. In de eerste trainingsbijeenkomst ontwikkelen de deelnemers een plan om in de eigen organisatie of afdeling met de Toolbox te gaan werken. In de tweede bijeenkomst – twee maanden later – bespreken ze hoe dit is gegaan en geven elkaar daarbij tips en feedback.

Zie hieronder de toelichtende video over de Toolbox.

De toolbox en het draaiboek zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo.