De collega’s van Reliëf wonen niet bij elkaar om de hoek, maar verspreid door heel Nederland. We komen van Noord, West, Midden en Oost en missen alleen nog een collega van onder de rivieren. Door deze afstand, gebeurt er bij Reliëf letterlijk en figuurlijk veel ‘achter de schermen’. Vergaderen, voorbereiden, elkaar inspireren, taart eten, we kunnen dat ondertussen goed ‘via een schermpje’.

Jaarcongres met ballonnen

Ook voor het jaarcongres ‘Vertel mij  wat!’ van 24 juni jl., is er door collega’s ‘achter de schermen’ bergen werk verzet. Het was een bijzonder jaarcongres, de laatste met Thijs Tromp als onze directeur. Toen we de laatste keer met Thijs, achter de schermen, het draaiboek voor de dag doorliepen, besloten we hem te verrassen met ballonnen in de achtergrond. Hoewel we een zekere ‘ballonschaamte’ kennen, zat de sfeer er meteen al goed in!

Tijdens het jaarcongres konden we elkaar van voeten tot kruin, weer live, ontmoeten. Voor mij en mijn collega’s een feestje op zich. Onze communicatiemedewerker, uit het Oosten, had bedacht dat de dag nog feestelijker zou worden als we u met ballonnen zouden verwelkomen. Uiteraard waren we dat met hem eens. Het eerste uur van ons jaarcongres hebben we met het hele team de longen uit ons lijf geblazen. Hiermee kon de dag niet meer stuk. En slechts één of twee ballonnen.

Ballonnetjesshirt

En nu zit ik in de trein naar Doorn, écht het allerlaatste afscheid van Thijs Tromp bij Reliëf. Hij heeft Reliëf laten groeien en bloeien. In de eerste jaren vóór en de laatste jaren meer áchter de schermen.  Met als resultaat een mooi team, dat de longen uit het lijf kan blazen en stevig staat. We nemen daarom vanmiddag op een vrolijke manier afscheid van Thijs. In stijl; met gedichten, verhalen, liedjes en een quiz. Vandaag niet ‘achter de schermen’, maar volop in het zonnetje. Ik hoop stiekem dat hij, net als op het jaarcongres, zijn ballonnetjesshirt aanheeft.