Nieuwe blended learning van Reliëf en Finivita

Mag ik een cliënt weigeren te verzorgen als hij agressief is?
Wat doe ik als een familie grote druk op mij uitoefent om iets te doen wat ik eigenlijk geen goede zorg vind?
Wat is eigenlijk goede zorg?

Allemaal dagelijkse situaties voor de meeste zorgprofessionals en af en toe krijg je er ook echt buikpijn van. Morele stress noemen we dat, dat is een situatie waarin het schuurt of botst met je eigen waarden en normen. Morele stress kan je werkplezier ontnemen. In de zorg ontstaat vaak stress omdat zorgprofessionals te maken hebben met morele dilemma’s, waarbij ze een besluit moeten nemen onder tijdsdruk.

Hoe ga jij om met dilemma’s in je werk? Welke waarden en normen zijn voor jou daarin belangrijk? Hoe zorg je voor jezelf en collega’s of team?Herkenbaar? Zin om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw eigen werkpraktijk?

Schrijf je dan in voor de blended learning ‘Ethiek en zin in werk: voor minder morele stress en meer werkgeluk’!

Deze geaccrediteerde blended learning is geschikt voor zorgprofessionals en leidinggevenden uit de zorg en bestaat uit een e-learning en twee interactieve sessies.

Na een inleiding op ethiek en morele dilemma’s gaan we praktisch aan de slag met oefeningen om je eigen morele kompas beter in beeld te krijgen. We reflecteren op dilemma’s uit je eigen praktijk en geven tips om de zorg voor zorgenden in jouw team vorm te geven. Het thema werkdruk en werkgeluk komen uitgebreid aan de orde. Hoe verklein je werkdruk en vergroot je werkgeluk? Soms heb je de tools daarvoor zelf in handen!

NB: Deze blended learning kan ook in-company worden gevolgd

Schrijf je nu in voor deze leergang! Na het afronden van het digitale onderdeel zijn er twee interactieve sessies. Hier staat de borging en implementatie van het geleerde centraal. De sessies worden zowel live (in Rotterdam) als digitaal gegeven. Je kan kiezen voor alles live, alles digitaal of een combinatie. Op het formulier kun je je datumvoorkeur aangeven.

Data van de interactieve sessies:

INTERACTIEVE SESSIE I

  • 3 oktober 2022 9:30 – 12:30      Live in Rotterdam
  • 3 oktober 2022 13:30 – 16:30    Live in Rotterdam
  • 4 oktober 2022 9:30 – 12:30      Digitaal via Zoom
  • 4 oktober 2022 13:30 – 16:30    Digitaal via Zoom

INTERACTIEVE SESSIE II

  • 23 januari 2023 9:30 – 12:30     Live in Rotterdam
  • 23 januari 2023 13:30 – 16:30   Live in Rotterdam
  • 24 januari 2023 9:30 – 12:30     Digitaal via Zoom
  • 24 januari 2023 13:30 – 16:30   Digitaal via Zoom

Accreditatie wordt alleen toegekend als ook de interactieve sessie zijn afgerond. Accreditaties: V&V en Register Zorgprofessionals (9 punten), VSR (10 punten), SKGV (2 punten)
De kosten bedragen € 385,-. Hierbij is inbegrepen een jaar toegang tot de e-learning, twee interactieve sessies, scholingsmateriaal en koffie/thee (bij de live sessies).

Je krijgt na inschrijving via een persoonlijke activatiecode toegang tot de e-learning.