Leergang extramurale geestelijke verzorging

Op 8 oktober 2018 schreef minister Hugo de Jonge een brief aan de Tweede Kamer met duidelijke voornemens:
“Daarom wil ik (…) geconstateerde knelpunten aanpakken door de bereikbaarheid en financiering van geestelijke verzorging in de thuissituatie te verbeteren. (…) De inzet is vooral bedoeld voor een brede groep ouderen en kan bestaan uit consulten van geestelijk verzorgers, bijscholing van reguliere zorgverleners en activiteiten om de bekendheid van de (mogelijkheden van de) geestelijk verzorgers te vergroten.”  De minister geeft hiermee een enorme impuls om extramurale geestelijke verzorging in de komende jaren structureel aan te bieden.

Hoe kunnen we het voorstel van de minister maatschappelijk tot een succes maken ten behoeve van al die mensen buiten de muren? Het vraagt om visie en (nieuwe) vaardigheden van geestelijk verzorgers die deze uitdaging aangaan! Meld je daarom nu aan voor een op maat-gesneden training voor extramuraal werkende geestelijk verzorgers. We bieden je inleidingen door gespecialiseerde gastdocenten, huiswerkopdrachten die direct toepasbaar zijn in de eigen werkpraktijk, achtergrondinformatie,  praktische handreikingen en ruimte voor uitwisseling.

  • Je ontwikkelt een duidelijk profiel van je eigen (extramurale) praktijk met zicht op een afbakening in regio, thema’s, doelgroepen en samenwerkingspartners.
  • Je ontwikkelt de benodigde vaardigheden op het terrein van netwerkopbouw, PR & communicatie en financiering en je weet je te bewegen in het spanningsveld tussen de eigen beroepsethiek en het noodzakelijke bedrijfsmatige denken.
  • Je hebt inzicht in de mogelijkheden en dilemma’s van extramurale geestelijk verzorgingswerkzaamheden op de  eerste, tweede en derde lijn en kunt dit vertalen in een realistisch en passend werkplan.
  • Je werkt aan je bedrijfsplan dat houvast en richting geeft in het (door)ontwikkelen van de eigen praktijk.

Deze training is ontwikkeld door mensen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van geestelijke verzorging en het pionieren met levensbegeleiding voor mensen thuis: Katja Beerman (Stichting Netwerk Levensvragen Leiden), Marjo van Bergen (Centrum voor Levensvragen, Noord-Holland en Amsterdam) en Wout Huizing (Reliëf, PRIL).

Kosten: € 1250.
NB:In 2021 en 2022 wordt deze training tijdelijk met subsidie aangeboden, zie Specialisatie geestelijke verzorging thuis
Locatie: Woerden
Periode: vijf dagen van 9.30 – 16.30 uur
Data: nog niet bekend
Maximum aantal deelnemers is 12.
Accreditatie SKGV: 10 punten

Wil jij je alvast inschrijven voor de volgende cursus? Meld het ons via info@relief.nl.

Een deelneemster aan de cursus heeft na de eerste cursusdag een succesvolle pitch gehouden bij een fonds, waarna zij 1500,- ontving om haar project uit te werken!