Thema: Wederkerigheid in de zorgrelatie
Data: 22 maart 17.00 uur  – 23 maart 17.00 uur 2023
Locatie: De Spil in Maarssen

Op 22 en 23 maart 2023 vindt de Henri Nouwen retraite weer plaats in ‘De Spil’ in Maarssen.
Een prachtige plek om 24 uur een pas op de plaats te maken en stil te staan bij wat en wie je inspireert in je werk als zorgprofessional. In een kleine groep met andere zorgprofessionals trek je een etmaal op, onder begeleiding van Wout Huizing, stafmedewerker van Reliëf.

Een retraite van 24 uur waarin je stilstaat bij de wederkerigheid in de relatie tussen zorgverlener en cliënt/ bewoner/ patiënt. Aan de hand van het gedachtegoed van Henri Nouwen over zijn ervaringen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking sta je stil bij je eigen drijfveren om te zorgen voor anderen. Henri Nouwen maakt duidelijk dat je in die zorg niet alleen gééft, maar ook ontvangt. Hij beschrijft in zijn boek Adam hoe hij veel over zichzelf heeft geleerd in zijn contact met een jongeman die nauwelijks tot communicatie in staat was. Ook reikt Nouwen een perspectief aan hoe je vanuit je geloven in God betekenis kunt zien in leven dat door handicap getekend is.

Een retraite met een mix van interactie en momenten voor jezelf, stilte en viering en diversiteit in werkvormen. Je leest voorafgaand aan de retraite het boek Adam, dat je na aanmelding wordt toegezonden en is inbegrepen bij de prijs.

Aanmelden kan via academie@relief.nl.
Deelname kost €245,-.