Zorg in de wijk!
Kerk in de wijk!
Zorg en de kerk!

Hoe zorg en kerk elkaar versterken.

Hoe ondersteun jij cliënten bij geloofsvragen? Kan je samenwerken met de kerk in de wijk, waar liggen grenzen en mogelijkheden? Deze vragen komen aan bod in een reeks van drie netwerkbijeenkomsten over de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking in de kerk. Met inspirerende voorbeelden en praktische tips!

Het vertrekpunt in deze serie ben jij… de zorgprofessional! In je werk zie, hoor en voel je levensvragen van cliënten. Soms ook lastige vragen die gaan over leven en dood, identiteit en geloof. Het is onderdeel van je rol om hen hierin te begeleiden.  Maar hoe geef je deze begeleiding vorm in de dagelijkse praktijk?

Geestelijk verzorger Annemieke Kappert en orthopedagoog Matthijs Heijstek (Amerpoort) schreven de publicatie ‘Geef mij je hand’. Meld je snel aan voor deze inspirerende bijeenkomst! Over het belang van levensverhalen, het vieren van belangrijke momenten, het omgaan met rouw en verlies en nog veel meer…

Netwerkbijeenkomsten
Deze netwerkbijeenkomst is onderdeel van een serie, maar je kunt de bijeenkomsten ook los volgen. In 2020 zijn twee vervolgbijeenkomsten, waarbij we inzoomen op het netwerk in de wijk en de mogelijkheden om samen te bouwen aan meer inclusieve geloofsgemeenschappen.

Datum: vrijdag 15 november 2019
Tijd: 13.00 – 16.00
Locatie: Amersfoort
Kosten: deelname is gratis

GEESTELIJKE VERZORGING IS MEESTAL VEEL KLEINER EN DICHTER OP DE WERKVLOER DAN WE DENKEN. HET GAAT OM KLEINE, DAGELIJKSE DINGEN. EEN VERHUIZING, EEN BEGELEIDER DIE VERTREKT 
UIT: GEEF MIJ JE HAND