Jaarcongres Reliëf 2023: 'Bezielde Zorgprofessionals'

Werken in de zorg in tijden van schaarste.

Datum: Vrijdag 10 maart 2023
Locatie: De Schakel in Nijkerk
Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Werken in de zorg in tijden van schaarste

Het Reliëf Jaarcongres op 10 maart 2023 zet bezieling in de zorg centraal. Die is noodzakelijk om goede zorg te blijven leveren! Maar de bezieling van zorgprofessionals staat onder druk in tijden waarin het moeilijk is de werkroosters rond te krijgen, het opvangen van ziektes en verloven aan de orde is, brandjes moet worden geblust. En inmiddels is ook duidelijk dat in de toekomst méér zorg met minder mensen geleverd zal moeten worden. Wie is dan die bezielde zorgprofessional van de toekomst? Als organisatie oog hebben voor die bezieling van de professional is onmisbaar om goede en menslievende zorg te blijven bieden. Op dit congres formuleren we wegwijzers en doen we elkaar handreikingen hoe deze thematiek handen en voeten te geven, voor nu én in de toekomst.

Prijzen:

Fysieke deelname leden: € 110
Fysieke deelname niet-leden: €190 (lid worden van Reliëf kost €87,50. Wanneer jouw organisatie Reliëf-lid is betaal je de ledenprijs.)
Online-deelnemers: € 60

Programma Jaarcongres 2023 – ‘Bezielde Zorgprofessionals’

09.15u Viering met Fem Pluimers (optioneel)
10.00 – 16.00u Jaarcongres met in het hoofdprogramma:

 Marije Stegenga (Stafmedewerker Reliëf) over Voorwaarden om bezield te kunnen werken.
Gor Khatchikyan (Spoedeisende Hulparts) over Bezieling op de SEH.
Theatergroep ResonanZie, voorstelling over Wat is bezieling op de werkvloer?

En in de deelsessies onder meer:

Eunice van Zomeren (Nebo Plus), Paulien Matze (Amsta), Frans Croonen (geestelijk begeleider en coach), Gert Toes (geestelijk verzorger, Dijklander Ziekenhuis), André Drost, Florentine Geluk (Finivita), Iepie Kroese, Fem Pluimers, Trijntje Scheeres-Feitsma, Wout Huizing en Marije Stegenga

 

Bio’s van de hoofdsprekers

Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlands arts op de Spoedeisende Hulp in het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Hij spreekt vaak en gepassioneerd over zijn werk op congressen. Zijn christelijke levensovertuiging weet hij te verbinden met de hedendaagse vraagstukken op de werkvloer van het ziekenhuis. 

Theatergroep ResonanZie zal op ons Jaarcongres zorgen voor terugspeeltheater. Zij zullen met theater en muziek onze verhalen over bezieling uitbeelden. Een interactief onderdeel waarin de bezieling tastbaar wordt gemaakt en wat tot onderlinge verbinding zal leiden.

Marije Stegenga is stafmedewerker bij Reliëf, zij is onder meer gespecialiseerd in de ethiek, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de motivatie en inspiratie van zorgverleners.

 

Aanmelden

 

  • Ik meld mij aan voor het hybride Reliëf Jaarcongres vrijdag 10 maart 2023.
  • Je e-mailadres gebruiken we om een bevestiging te versturen en om een link te sturen voor de bijeenkomst.
  • Als je in aanmerking wilt komen voor accreditatie van de SKGV dien je hier het registratienummer in te vullen.
  • € 0,00
  • Kosteloos annuleren kan tot en met vrijdag 3 maart 2023.
  • Selecteer uw bank en klik op 'Aanmelden'
Contactgegevens

Zaagmolenlaan 4
3447 GS WOERDEN

T 0348-748880 E info@relief.nl