Reliëf organiseert samen met de Henri Nouwen Stichting en De Ark een lezing over zorg als essentieel kenmerk van menselijke zingeving. Stephan Posner zal deze lezing verzorgen. Hij is eerstverantwoordelijke van l’Arche International, een federatie van 152 gemeenschappen in 37 landen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking in gelijkwaardigheid samenleven, werken en vieren.

Stephans grootouders vluchtten uit Duitsland, toen Hitler aan de macht kwam. In Parijs, ondergedoken, overleefden zij de oorlog. Stephan was 16 toen hij school verliet en als gewetensbezwaarde tegen de militaire dienst als assistent voor l’Arche ging werken. Daarna werkte hij kort in het familiebedrijf om zich toch weer te voegen bij l’Arche. Stephan ziet ‘zorg’ als een essentieel kenmerk van menselijke zingeving en verzet zich tegen de toenemende economische, financiële en maatschappelijke degradatie van zorg tot ‘product’, een last en kostenpost. Zorg geven en ontvangen in wezenlijk mens zijn!

In onderstaande film geeft een aantal mensen hun visie op zorg. Hoe bied jij zorg en hoe ontvang je zorg? Wat is de rol van geld en de overheid bij goede zorg?

De inleidingen worden verzorgd door Wilma Klaassen en Barbara Zwaan, en er is een optreden door Misiconi Dance Company. De lezing wordt uitgesproken in goed te volgen Engels. Ook wordt er gezorgd voor ondersteuning in beeld (totale communicatie).

Datum: 1 december
Tijd: 19.30 – 21.30
Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26 te Utrecht
Toegang: gratis
Opgeven: via e-mail naar nouwen@nouwen.org
of per post: Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam