We organiseren netwerkmiddagen voor ervaren gespreksleiders moreel beraad. Met een uitdagend programma rond wisselende thema’s en ruime gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Samen bouwen we zo aan een netwerk moreel beraad / ethiek. Alle bijeenkomsten van 2021 zullen digitaal worden gehouden. De kosten bedragen daardoor 50 euro.

Hieronder de data voor de volgende bijeenkomsten en de link naar de aanmeldformulieren:

  • 14 september 2021: het formuleren van de morele vraag – AANMELDEN
  • 30 november 2021: het bespreken van morele kwesties – AANMELDEN

Het programma: 

14 september: Het formuleren van de morele vraag
Het formuleren van de morele vraag is een essentieel onderdeel van het moreel beraad. Maar het blijkt ook vaak lastig te zijn om de juiste woorden te vinden en het zo te formuleren dat het de lading dekt. Tijdens deze ethiekmiddag gaan we dieper in op waar een goed geformuleerde vraag aan moet voldoen en is er ruimte om te oefenen met casuïstiek.

30 november: Het bespreken van morele kwesties
Vaak spelen er in een organisatie morele kwesties die niet meteen herleidbaar zijn tot een morele vraag. Toch kan het wel behulpzaam zijn zo’n ethische kwestie te bespreken en erover te adviseren. In deze ethiekmiddag verkennen we het onderscheid tussen ethische kwesties en ethische dilemma’s en zullen we handreikingen doen hoe je de ethische kwesties vruchtbaar kunt bespreken.

Voor alle data geldt: 
Duur: van 14 uur – 16 uur
Locatie: Digitaal via ZOOM
Trainers: Trijntje Scheeres-Feitsma en/of Marije Stegenga
Kosten: € 50 per bijeenkomst
Accreditatie: V&VN

Meer informatie