Schrijven als anker
Het is niet altijd eenvoudig om datgene wat er in je leeft onder woorden te brengen of te delen met anderen. Schrijven kan dan een anker zijn; een vorm om uiting te geven aan gevoelens zoals verdriet, frustratie, machteloosheid, ontroering, vreugde en dankbaarheid. Het gaat hierbij niet om mooi of lelijk, goed of fout, maar om volledig aanwezig te zijn bij wat er hier en nu is.

De schrijfretraite
In deze eendaagse schrijfretraite wordt je uitgenodigd om te vertragen, met aandacht aanwezig te zijn en ruimte te maken voor dat wat er in je leeft. We werken met creatieve schrijfoefeningen en laten ons daarnaast inspireren door de natuur, muziek, stilte momenten, tekst- en beeldmateriaal. Je schrijft voor jezelf en er zijn momenten waarop je uitgenodigd wordt het geschrevene te delen; hierdoor worden de onderliggende emoties meer voelbaar.

Al schrijvend staan we stil bij vragen zoals: hoe heb ik de afgelopen tijd ervaren, wat heeft het mij gekost, wat heeft het me gebracht, hoe is het nu met me en wat zijn mijn voornemens voor de komende tijd?

Je hebt geen schrijftalent nodig, wel de bereidheid en aandacht om naar binnen te keren.

Voor wie
Voor iedereen was en is deze tijd waarin we leven met het coronavirus ingrijpend. Voor zorgmedewerkers in het bijzonder omdat zij direct te maken hebben met de gevolgen voor hun cliënten, diens naasten en ook met de mogelijke gevolgen voor zichzelf en de eigen omgeving.

Nu de eerste golf tot bedaren is gekomen is er meer ruimte om stil te staan bij wat dit alles met je heeft gedaan; als zorgprofessional maar vooral als mens.

Doelgroep: Zorgmedewerkers die in alle rust willen stilstaan bij hun ervaringen in coronatijd
Locatie:
Amersfoort
Datum: dinsdag 6 oktober 2020
Tijd: 9.30 – 16.30 uur
Deelnemers: minimaal 8 – maximaal 12
Trainers: Iepie Kroese en Selinde de Vogel
Kosten: € 325 euro, ben je (werkzaam bij) een Reliëf lid, dan betaal je € 275
Aanmelden via ons formulier

Meer informatie