Nieuwe blended learning van Reliëf en Finivita

Mag ik een cliënt weigeren te verzorgen als hij agressief is?
Wat doe ik als een familie grote druk op mij uitoefent om iets te doen wat ik eigenlijk geen goede zorg vind?
Wat is eigenlijk goede zorg?

Allemaal dagelijkse situaties voor de meeste zorgprofessionals en af en toe krijg je er ook echt buikpijn van. Morele stress noemen we dat, dat is een situatie waarin het schuurt of botst met je eigen waarden en normen. Morele stress kan je werkplezier ontnemen. In de zorg ontstaat vaak stress omdat zorgprofessionals te maken hebben met morele dilemma’s, waarbij ze een besluit moeten nemen onder tijdsdruk.

Hoe ga jij om met dilemma’s in je werk? Welke waarden en normen zijn voor jou daarin belangrijk? Hoe zorg je voor jezelf en collega’s of team?Herkenbaar? Zin om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw eigen werkpraktijk?

Deze geaccrediteerde blended learning is geschikt voor zorgprofessionals en leidinggevenden uit de zorg en bestaat uit een e-learning en twee interactieve sessies.

Na een inleiding op ethiek en morele dilemma’s gaan we praktisch aan de slag met oefeningen om je eigen morele kompas beter in beeld te krijgen. We reflecteren op dilemma’s uit je eigen praktijk en geven tips om de zorg voor zorgenden in jouw team vorm te geven. Het thema werkdruk en werkgeluk komen uitgebreid aan de orde. Hoe verklein je werkdruk en vergroot je werkgeluk? Soms heb je de tools daarvoor zelf in handen!

NB: Deze blended learning kan ook in-company worden gevolgd

 Accreditatie wordt alleen toegekend als ook de interactieve sessie zijn afgerond. Accreditaties: V&V en Register Zorgprofessionals (9 punten), VSR (10 punten), SKGV (2 punten)

Over kosten, data en alle andere informatie kunt u informatie krijgen via pdevries@relief.nl (Peter de Vries).