Creatieve schrijfoefeningen als middel voor bezinning en reflectie

Het is niet altijd eenvoudig om datgene wat in je leeft onder woorden te brengen of te delen met anderen. Schrijven kan dan een anker zijn. Een vorm om uiting te geven aan verdriet, op adem te komen, ruimte te scheppen en zicht te krijgen op datgene wat steun geeft. In tijden van tegenslag of verandering kunnen mensen de behoefte hebben om hun gevoelens en gedachten op papier te zetten. Creatief schrijven is hierbij een uitstekend hulpmiddel. Het is een verrassende en effectieve methode voor bezinning en reflectie. En daarmee een waardevol instrument voor begeleiders en hulpverleners.

In de training maak je kennis met de basisbeginselen van creatief schrijven en krijg je verschillende schrijfoefeningen en werkvormen aangereikt. We werken onder meer met tekstfragmenten, beeldmateriaal en stiltemomenten als inspiratiebronnen. In de training ligt het accent op het zelf ervaren van de methode. Door het zelf toe te passen en te ondervinden wat het met je doet, krijg je zicht op hoe je creatieve schrijfoefeningen toe kunt passen bij het begeleiden van cliënten.

Je hebt geen schrijftalent nodig, wel de bereidheid en aandacht om naar binnen te keren.

Reacties van deelnemers:

“Het heeft me veel gegeven: enthousiasme, creativiteit, verbondenheid.”

“Zeer bruikbaar in de praktijk.”

“De woorden die uit jezelf komen zijn goed. Het is je eigen stem.”

“Heel fijn om zelf veel te schrijven en te ervaren.”

“Heel inspirerend.”

“Verwonderd over mezelf.”

“Ik heb van de cursus genoten.”

Doelgroep: geestelijk verzorgers, psychologen, maatschappelijk werkers, (vak)therapeuten en andere belangstellende zorgprofessionals.
Locatie: Amersfoort
Data: 14 juni en 5 juli 2022 van 9:30-16:30 uur, met tussentijdse huiswerkopdracht  – AANMELDEN
Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12
Kosten: Lid Reliëf €500, Niet lid €550
Accreditatie: 2,5 punten SKGV (1 voor Levensbeschouwing en Spiritualiteit en 1,5 voor Vakbekwaamheid)
Begeleiding: De begeleiding is in handen van Iepie Kroese, trainer ethiek en zingeving bij Reliëf, en Selinde de Vogel, psychosociaal therapeut en werkzaam bij het Boswijk Instituut voor therapie en coaching.

Meer informatie