Training ‘Specialisten geestelijke verzorging’ met succes afgerond

En wéér sloot een groep van tien geestelijk verzorgers de training ‘specialisatie geestelijke verzorging thuis’ af. Op 19 mei hadden zij hun derde trainingsdag in De Hofclub in Woerden. Inmiddels is deze training gegeven aan 40 geestelijk verzorgers.

De training wordt gegeven door Marja van Bergen (intransitcoaching) en Wout Huizing (Reliëf) en daagt geestelijk verzorgers uit zich te specialiseren in de geestelijke verzorging bij mensen thuis. Dat blijkt een eigen ‘vak’ in vergelijking met geestelijk verzorgers die intramuraal werkzaam zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de specifieke casuïstiek die wordt besproken vanuit opgedane ervaringen, de reflectie op de ethiek van het vak en het op een rij zetten van de uitdagingen die er liggen om binnen de eigen omgeving helder te hebben waar je specialisme ligt in het begeleiden van mensen. Zoveel thematieken én mensen met talloze achtergronden die begeleiding bij levensvragen behoeven. Maar ook: hoe een netwerk opbouwen, hoe contacten opbouwen, hoe vormgeven aan groepswerk en onder de aandacht brengen van ‘gemeenschapsverhalen’ om kwetsbare mensen een stem te geven? Er is genoeg te ontdekken aan de hand van het zogeheten ‘vier-lagenmodel’ dat richting geeft aan de verschillende aspecten van dit verder te ontwikkelen vak. Ook de onderlinge uitwisseling als collega’s blijkt zeer stimulerend te werken. In deze groep vonden de ‘Limburgers’ elkaar inhoudelijk en werken aan mooie plannen rondom pelgrimage.

Voor wie meer weten over de ontwikkelingen van geestelijke verzorging thuis: kijk op www.agora.nl en abonneer je op de nieuwsbrief met update van de geestelijke verzorging thuis.

Ook volgend jaar zal deze training weer worden aangeboden voor gereduceerd tarief, vanwege een subsidie van VWS. De data worden in september gepubliceerd op de website van Reliëf.