Terug naar overzicht

Effectief en verbindend communiceren – 2

23 november 2023

Een cliënt of naaste die boos is omdat de zorg niet naar wens is of een collega die zich herhaaldelijk op het laatste moment ziek meldt terwijl er al onderbezetting is; in de zorg staan de relaties tussen cliënten, naasten en zorgprofessionals regelmatig onder druk. Dit wordt versterkt door de voortdurende veranderingen in de zorg, waarbij gelijkwaardigheid en samenwerking in de relatie met cliënten en naasten steeds belangrijker wordt. Goede communicatie is hierbij van groot belang maar niet altijd eenvoudig.

In deze training leer je de basisprincipes van verbindend communiceren kennen en oefen je in het toepassen daarvan met casuïstiek uit je eigen praktijk. Deze principes kunnen helpen om in de communicatie met cliënten, naasten en collega’s stevig te blijven staan en tegelijkertijd in verbinding te blijven met de ander.

De cursusdag duurt van 09.30 tot 16:00 uur, de lunch wordt verzorgd.

Leden

€ 349

Niet-leden

€ 395

Details:

Trainer(s)

Iepie Kroese en Fem Pluimers

Locatie

Nijkerk

Max. aantal deelnemers

12

Extra informatie

Doelgroep: verzorgenden, verpleegkundigen, medewerkers welzijn, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, leidinggevenden in de zorg en andere belangstellende zorgprofessionals.

Accreditatie

SKGV, V&VN