Terug naar overzicht

Mijn leven in kaart

22 juni 2023

Mijn leven in kaart is een workshop voor professionals om zich te scholen in manieren waarop zij met een laagdrempelige interventie ouderen uit kunnen nodigen hun levensverhaal te vertellen en daar een levensboek van samen te stellen.
Deze training is niet alleen goed om zelfstandig te volgen, maar zeker ook erg geschikt voor een teamactiviteit!

‘Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven,’ is een veel gehoorde uitdrukking als ouderen over hun leven vertellen. Mijn leven in kaart is een jarenlang beproefde en succesvolle methode die handvatten biedt aan zorgverleners, familieleden en vrijwilligers om met ouderen in gesprek te gaan en een levensboek te maken. Tijdens de training krijg je een uitleg van de methode met achtergrondinformatie over het belang van levensverhalen. Daarnaast worden er veel tips gedeeld over het voeren van gesprekken over levensverhalen en het schrijven en vormgeven van het levensboek. Doel is om niet alleen terug te blikken op een leven, maar vooral om er betekenis aan te geven. De werkwijze zorgt voor vele bijzondere momenten bij de verteller, de luisteraar en de lezer. Deze training biedt een houvast hoe de methode Mijn leven in kaart in ieder team en in de zorgpraktijk aangeboden kan worden aan ouderen.

Een trainingsdag bij de open inschrijving duurt van 13.30 tot 16:00 uur. Cursisten ontmoeten dan andere zorgprofessionals uit andere organisaties en delen met elkaar hun verhalen.
De training kan ook als teamactiviteit worden geboekt. Een dagdeel of een hele dag kunnen er dan voor uitgetrokken worden.

Leden

€ 175

Niet-leden

€ 175

Details:

Trainer(s)

Wout Huizing

Locatie

Nijkerk

Max. aantal deelnemers

Extra informatie

Accreditatie