Zin in Zorg

Zin in Zorg

Zin in Zorg is ons tijdschrift voor zorg, ethiek en levensbeschouwing. Het blad komt vier keer per jaar uit, en heeft altijd een thema. In 2018 zijn de thema’s: dementie, technologie, thuiskomen en pijn.

Begin 2018 heeft het blad een volledige restyling gekregen, zowel wat uiterlijk betreft als qua inhoud. Het ontwerp en de cover zijn vernieuwd, er zijn nieuwe columnisten aangetrokken en er is meer ruimte gekomen voor beelden. Wat is gebleven is o.a. de serie Ethiek in de praktijk, waarin we steeds een ethisch dilemma uit de zorgpraktijk bespreken. Zie hier een voorbeeld uit editie 1 van 2018.

Een abonnement kost 28 euro per jaar en is jaarlijks opzegbaar voor 1 december. Lezers in het buitenland betalen 40 euro voor de papieren editie, en 25 euro voor de pdf-versie. Twijfelt u nog? Bestel dan een proefnummer!

Het nieuwste nummer

Het nieuwste nummer van Zin in Zorg (juni 2018) gaat over Technologie. Dit thema slaat terug op ons succesvolle Reliëf Jaarcongres van afgelopen maart. Hoofdspreker van dit congres, zorgethicus Alistair Niemeijer, schreef het hoofdartikel in deze editie. Niemeijer: “Mede dankzij mijn binnenkennis als ervaringsdeskundige, spreek ik niet in termen van voor of tegen als het gaat om een bepaalde technologie. De vraag is veel meer hoe we met elkaar omgaan, binnen de grenzen van ons bestaan. Want we hebben het leven, inclusief gezondheid of het gebrek eraan, te ondergaan als kwetsbare mensen, levend in een gemeenschap.” Daarnaast vindt u in deze Zin in Zorg natuurlijk onze vaste rubrieken en columns, zoals Ethiek in de praktijk (over een zorgrobot), de Zorgrelatie, en Doorgelicht met bestuurder Greet Prins van zorgorganisatie Philadelphia. We wensen u veel leesplezier met ons blad!
Nog geen abonnee? Neem een abonnement of vraag een proefnummer aan!

Contactgegevens

Houttuinlaan 5A
3447 GM  Woerden

T 0348-748880 E info@relief.nl