Speciaal voor iedereen in de zorg organiseren wij Zinspiratiemiddagen. Het is in de zorg vaak hard werken en het uithouden bij ingewikkelde en soms schrijnende situaties. Hoe houd je je oorspronkelijke inspiratie in het oog?  Dit is tenslotte de motor is die je gaande houdt in dit ingewikkelde maar mooie vak.

Daarom is het belangrijk om naast te werken aan je deskundigheid ook te investeren in je inspiratie. Tijdens deze middagen luisteren we naar inspirerende verhalen en horen we op wiens schouders we staan in de zorg. Zo laden we ons op om vervolgens met hernieuwde zin en voornemens weer aan de slag te kunnen in ons werk.

Workshops

Zien, bewogen worden en in beweging komen
Compassie is het hart van de zorg: compassie voor de ander én compassie voor jezelf. Het oeroude verhaal van de Verloren Zoon laat je die compassie vanuit verschillende kanten ervaren. Welke kant van het verhaal kies jij en hoe kijk je naar de anderen? Hoe geef jij compassie vorm op de werkvloer?
Onder begeleiding van Frans Croonen en Mirjam Dirkx, begeleiders bezinningsprogramma Compassie in de zorg

Schrijvend bezinnen
Met behulp van creatieve schrijfopdrachten geef je woorden aan dat wat er in je leeft. Je hebt geen schrijftalent nodig, wel de bereidheid om naar binnen te keren en je te laten verrassen door je pen!
Onder begeleiding van Iepie Kroese, trainer Reliëf

Kunst beweegt!
Creativiteit is een manier om in beweging te komen. Ontdek in deze workshop wat kunst jou te zeggen heeft. (Her)ontdek op een creatieve manier jouw motivaties en verlangens in je werk.
Onder begeleiding van Petra van Leeuwen, stafmedewerker Reliëf

Kom in beweging!
Maak een stiltewandeling over het prachtige landgoed. Ontdek aan de hand van een aantal vragen wat jou beweegt. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Wat inspireert jou? Zoek de stilte op en luister.
Onder begeleiding van Esther Dwarswaard, medewerker Reliëf

Programma

Rondleiding klooster (optioneel)
Opening en welkom
Wat beweegt zorgverleners van toen en nu?
     Gesprek aan de hand van beelden en reflectiekaartjes
Pauze
Twee workshoprondes (zie hierboven)
Plenaire afsluiting

Datum en locatie: In verband met het Coronavirus zijn de bijeenkomsten uitgesteld
Kosten: De middag kost 39 euro, Reliëf leden betalen 32 euro (ook als je organisatie lid is van Reliëf)
Accreditatie wordt aangevraagd bij V&VN (2 of 3 punten)