Twee maal per jaar bieden wij een tweedaagse retraite plaats in retraitehuis ‘De Spil’ in Maarssen. Als motto voor deze retraite voor zorgmedewerkers is gekozen voor: ‘De taal van het hart’, met gesprek en bezinning over nabijheid, vriendschap, groei. Onderdeel van de retraite is nadere kennismaking met het gedachtegoed van Henri Nouwen en een bespreking van zijn boek ‘Adam’.

Data voor 2021:
1) 8 en 9 september
2) 7 en 8 oktober
Kosten: 195 euro p.p.
Opgeven: stuur een mail naar Esther Dwarswaard via edwarswaard@relief.nl.

De retraite wordt coronaproof met zes deelnemers gehouden onder leiding van Wout Huizing.

Er is volop ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en daarin te ontdekken dat zorgen niet alleen ‘geven’ is, maar ook ‘ontvangen’. In de ontmoeting met de ander ontstaat verbinding en raakt je eigen leven verweven met die van mensen voor wie je zorgt.

Naast de onderlinge gesprekken biedt het programma een avond- en ochtendgebed, stilte met een ‘lectio divina’ (een wijze van bijbellezing uit de kloostertraditie) en een schrijfworkshop o.l.v. Iepie Kroese om uiteindelijk eigen ervaringen en inzichten uit te werken in een persoonlijk gedicht waarin de essentie van zorg wordt verwoord. Afsluitend is er een Emmaüswandeling waar tweetallen met elkaar doorspreken over wat hen bezighoudt.

Deze retraite wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Stichting Cupertino.