Agenda

Symposium Zinvolle zorg in het verpleeghuis

Datum: 4 november 2021
Tijd: 9.30-12.30
Locatie: digitaal
Foto Nico

Wat is de samenhang tussen zorg en zin in het verpleeghuis en welke rol speelt de geestelijk verzorger hierbij? Nico van der Leer, geestelijk verzorger en zingevingsspecialist bij PZC Dordrecht, presenteert tijdens een interactief online symposium de resultaten van zijn promotieonderzoek naar deze thema’s.

Reliëf ethiekmiddag – november 2021

Datum: 30 november 2021
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: digitaal
netwerk

Meld je aan voor onze netwerkmiddag voor ervaren gespreksleiders moreel beraad. Thema: Het bespreken van morele kwesties.
Vaak spelen er in een organisatie morele kwesties die niet meteen herleidbaar zijn tot een morele vraag. Toch kan het wel behulpzaam zijn zo’n ethische kwestie te bespreken en erover te adviseren. In deze ethiekmiddag verkennen we het onderscheid tussen ethische kwesties en ethische dilemma’s en zullen we handreikingen doen hoe je de ethische kwesties vruchtbaar kunt bespreken.

Gespreksleider Moreel Beraad (Basistraining) 2202-1

Startdatum: 8 januari 2022
Einddatum: 28 juni 2022
Tijd: 9.30 - 16.30
Locatie: Nijkerk
16 Illustratie Reliëf-FiniVita

In deze vierdaagse opleiding leer je de vaardigheden die je nodig hebt om een moreel beraad te begeleiden als gespreksleider. Je leert een dilemma onderzoeken, zorgvuldig afwegingen maken en besluiten te verantwoorden. Dit leer je door middel van het Reliëf Stappenplan. Als je deze opleiding hebt afgerond ben je in staat je een moreel beraad met zorgprofessionals te leiden. Naast de basisopleiding tot gespreksleider is er bij de vierdaagse training extra aandacht voor de implementatie van moreel beraad in de eigen organisatie.

De vaardige geestelijk verzorger

Startdatum: 11 januari 2022
Einddatum: 13 september 2022
Locatie: Woerden
pleister

Als geestelijk verzorger draag je vanuit diverse rollen bij aan je organisatie. Er wordt steeds meer van je verwacht, als beleidsadviseur, coach, ondernemer, presentator, communicatiedeskundige en projectleider. Hoe geef je daaraan vorm in de praktijk?
De cursus omvat 6 cursusdagen en een terugkomdag.

Reliëf Ethiekmiddag 2022-1

Datum: 8 februari 2022
Tijd: 14.00 - 16.00
Locatie: digitaal
Illustratie Reliëf-FiniVita (4)

Wie ervaring heeft met het leiden van moreel beraad, kan meestal nog wel wat ‘tips and tricks’ gebruiken. Tijdens de Reliëf ethiekmiddagen ga je samen met een deskundige trainer en andere deelnemers lastige situaties bespreken en oefenen. Met een uitdagend programma rond wisselende thema’s en ruime gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het thema van deze bijeenkomst is: Ethiek in de organisatie

Schrijvend bezinnen

Startdatum: 8 februari 2022
Einddatum: 8 maart 2022
Tijd: hele dag
Locatie: Amersfoort
notebook-3397136_1920

Creatief schrijven is een verrassende en effectieve methode voor bezinning en reflectie op levens- en zingevingsvragen.
In deze training maak je kennis met de basisbeginselen van creatief schrijven en krijg je verschillende schrijfoefeningen en werkvormen aangereikt. Het accent ligt op het zelf ervaren van de methode. Zo krijg je zicht op hoe je creatieve schrijfoefeningen toe kunt passen bij het begeleiden van cliënten of bewoners.

Workshop In gesprek met mensen met dementie

Datum: 10 februari 2022
Tijd: 13.30 - 16.30
Locatie: Nijkerk
ingesprekmetmensenmetdementie kl

Deze workshop is gebaseerd op de uitgave en methodiek “In gesprek met mensen met dementie”.  Je leert hier goed te luisteren naar de verschillende fragmenten die iemand die dementeert vertelt. Zo krijg je oog en oor voor datgene wat op dit moment voor die persoon belangrijk is.

Zinvol Trainen

Startdatum: 22 februari 2022
Einddatum: 26 april 2022
Tijd: 9.30 - 16.30
Locatie: Woerden
Zinvol Trainen

Je bent als geestelijk verzorger in de thuissituatie niet alleen expert in begeleiding van mensen thuis, maar ook op het gebied van zingeving. Maar hoe geef je daarover training en bijscholing? Hoe kun je andere disciplines en vrijwilligers scholen op het terrein van zingeving? In deze leergang staan de basale didactische uitgangspunten centraal en oefen je met het geven van je eigen training. Zo ontdek je de uitdagingen van het trainersvak.

Gespreksleider Moreel Beraad (Basistraining) 2022-2

Startdatum: 8 maart 2022
Einddatum: 17 mei 2022
Tijd: 9.30-16.30
Locatie: Woerden
sondevoeding

In deze driedaagse opleiding leer je de vaardigheden die je nodig hebt om een moreel beraad te begeleiden als gespreksleider. Je leert een dilemma onderzoeken, zorgvuldig afwegingen maken en besluiten te verantwoorden. Dit leer je door middel van het Reliëf Stappenplan. Als je deze opleiding hebt afgerond ben je in staat je een moreel beraad met zorgprofessionals te leiden.

Specialisatie Geestelijke verzorging thuis 2022-01

Startdatum: 24 maart 2022
Einddatum: 19 mei 2022
Tijd: 9.30 - 16.30
Locatie: Woerden
sparrows-4908725_1920

Als geestelijk verzorger in de thuissituatie dien je over andere competenties en vaardigheden te beschikken dan intramuraal werkende geestelijk verzorgers. Waar ligt je specifieke expertise als geestelijk verzorger, en hoe sluit die aan bij specifieke doelgroepen? Hoe bouw je aan een netwerk? En (hoe) kun je bijdragen aan het maatschappelijk debat? Deze training leert jou om geestelijke verzorging in de thuissituatie kundig uit te voeren.

Maandelijkse nieuwsbrief Reliëf

Mis niets, net als 2500+ andere zorgprofessionals.
Uitschrijven kan te allen tijde via de link onderaan de nieuwsbrief.
Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met jouw gegevens.

Contactgegevens

Zaagmolenlaan 4
3447 GS WOERDEN

T 0348-748880 E info@relief.nl