Agenda

ALV en najaarsberaad

Datum: 19 november 2018

Tijd: 13.30-17.00

ALV en najaarsberaad

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op maandag 19 november om 13.30 uur. Na deze ALV volgt om 15.00 uur het najaarsberaad met als thema: Besturen met bezieling. Tijdens deze bijeenkomst wordt tevens afscheid genomen van Emile Lohman als voorzitter van Reliëf.
Het programma en aanmeldformulier vindt u hier.

Manifestatie Dood gewoon het einde?

Datum: 29 november 2018

Tijd: 12.00-17.30

Manifestatie Dood gewoon het einde?

Het Platform Dood gewoon in Den Haag nodigt u van harte uit voor de manifestatie ‘Dood gewoon het einde?’ Een manifestatie over de zorg van en voor alle betrokkenen rond sterven en nabestaan. Wout Huizing is gastheer en dagvoorzitter. Iedereen die over dit thema wil leren en meepraten en/of ervaring heeft met zorgtaken in de laatste levensfase is welkom.

20e Henri Nouwenlezing: Care as essential human condition

Datum: 1 december 2018

Tijd: 19.30-21.30

20e Henri Nouwenlezing: Care as essential human condition

Spreker is Stephan Posner, eerstverantwoordelijke van l’Arche International, een federatie van 152 gemeenschappen in 37 landen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking in gelijkwaardigheid samenleven, werken en vieren. Stephan ziet ‘zorg’ als een essentieel kenmerk van menselijke zingeving en verzet zich tegen de toenemende economische, financiële en maatschappelijke degradatie van zorg tot ‘product’, een last en kostenpost. Zorg geven en ontvangen in wezenlijk mens zijn!

Reliëf ethiekmiddag – Meer dan moreel beraad

Datum: 6 december 2018

Tijd: 13.15 uur-16.30 uur

Reliëf ethiekmiddag – Meer dan moreel beraad

Planning, volle agenda’s en weinig tijd… In de praktijk blijkt het vaak lastig om een uur in te plannen voor  een moreel beraad.  Hoe bevorder je dan toch morele reflectie bij medewerkers en binnen je organisatie op andere en vooral ook kortere manieren dan met het moreel beraad? Tijdens deze middag maak je kennis met alternatieve vormen van morele reflectie en doen we oefeningen. Ook is er ruimte om uit te wisselen met collega’s van andere organisaties.

Dit is de eerste van een serie Reliëf ethiekmiddagen voor ervaren gespreksleiders moreel beraad.

Mijn leven in kaart

Datum: 17 januari 2019

Tijd: 13.00-17.00

Mijn leven in kaart

Tijdens deze workshop sta je erbij stil wat het betekent als mensen hun levensverhaal aan een ander vertellen. Je wordt getraind om hier goed naar te luisteren, er over in gesprek te gaan en erover te schrijven. Je maakt kennis met de methodiek ‘Mijn leven in kaart’ en leert waarom aandacht voor levensverhalen zo relevant is. Daarnaast ontvang je praktische tips om met de methode aan de slag te gaan.

Workshop Van levensverhaal naar levensboek

Datum: 23 januari 2019

Tijd: 9.30-16.00

Workshop Van levensverhaal naar levensboek

In deze nieuwe workshop leer je om een levensboek te schrijven. Er is o.a. aandacht voor het overwinnen van weerstand, voor het maken van een samenhangend verhaal en voor het hanteren van verschillende stijlen en perspectieven.

Zo werkt het!

Datum: 31 januari 2019

Tijd: 13.00-17.00

Zo werkt het!

Symposium over de arbeidsparticipatie van mensen met een lichte verstandelijke beperking.
Met medewerking van Sofie Sergeant, Stichting Phusis en The Colour Kitchen. Meer informatie volgt binnenkort.

Gespreksleider moreel beraad (basistraining)

Start datum: 7 maart 2019

Eind datum: 13 mei 2019

Gespreksleider moreel beraad (basistraining)

Deze driedaagse opleiding leert je kritisch een moreel dilemma onderzoeken, met elkaar zorgvuldig afwegingen maken, verantwoord besluiten nemen, posities en standpunten onderzoeken en helder maken. Dit leer je o.a. door middel van het Reliëf Stappenplan. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je een moreel beraad met zorgprofessionals leiden.

In gesprek met mensen met dementie

Datum: 7 maart 2019

Tijd: 13.00-16.00

In gesprek met mensen met dementie

In de workshop, die gebaseerd is op de uitgave en methodiek ‘In gesprek met mensen met dementie’ leer je door goed te luisteren naar de verschillende fragmenten die iemand die dementeert vertelt, oor en oog te krijgen voor datgene wat op dit moment voor hem of haar belangrijk is.

Deelnemers krijgen inzicht en praktische handvatten om mensen met dementie een stem te geven door hen zelf, aan de hand van beeldend materiaal te vragen hun verhalen te vertellen. We werken met wisselende werkvormen, en oefenen in een dagdeel stapsgewijs de methodiek.

Reliëf Jaarcongres

Datum: 8 maart 2019

Tijd: 9.00-17.00

Reliëf Jaarcongres

Op 8 maart 2019 vindt het Reliëf Jaarcongres plaats, wederom op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het thema van het congres zal zijn: Over leven en over lijden.

Contactgegevens

Houttuinlaan 5A
3447 GM  Woerden

T 0348-748880 E info@relief.nl