Agenda

Workshop Van levensverhaal naar levensboek

Datum: 23 januari 2019

Tijd: 9.30-16.00

Locatie: Woerden

Workshop Van levensverhaal naar levensboek

In deze nieuwe workshop leer je om een levensboek te schrijven. Er is o.a. aandacht voor het overwinnen van weerstand, voor het maken van een samenhangend verhaal en voor het hanteren van verschillende stijlen en perspectieven.

(Zo) werkt het?

Datum: 31 januari 2019

Tijd: 13.00-17.00

Locatie: The Colour Kitchen, Utrecht Zuilen

(Zo) werkt het?

Ben jij als professional, beleidswerker of initiatiefnemer betrokken bij arbeidsparticipatie van mensen met een lichte beperking? En wil je weten wat nu echt werkt? Kom dan naar onze netwerkbijeenkomst op 31 januari en laat je inspireren.
Met deskundigen van Stichting Phusis, Disability Studies en The Colour Kitchen.

In gesprek met mensen met dementie

Datum: 7 maart 2019

Tijd: 13.00-16.00

Locatie: Woerden

In gesprek met mensen met dementie

In de workshop, die gebaseerd is op de uitgave en methodiek ‘In gesprek met mensen met dementie’ leer je door goed te luisteren naar de verschillende fragmenten die iemand die dementeert vertelt, oor en oog te krijgen voor datgene wat op dit moment voor hem of haar belangrijk is.

Deelnemers krijgen inzicht en praktische handvatten om mensen met dementie een stem te geven door hen zelf, aan de hand van beeldend materiaal te vragen hun verhalen te vertellen. We werken met wisselende werkvormen, en oefenen in een dagdeel stapsgewijs de methodiek.

Reliëf Jaarcongres

Datum: 8 maart 2019

Tijd: 9.00-17.00

Reliëf Jaarcongres

Op 8 maart 2019 vindt het Reliëf Jaarcongres plaats, wederom op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het thema van het congres is: Over leven en over lijden.

Met lezingen van Christa Anbeek, Holkje van der Veer en Anne Goossensen, een optreden van theatergroep Bint en vele interactieve deelsessies over lijden en verlies.

 

Reliëf ethiekmiddag – groepsdynamiek

Datum: 14 maart 2019

Tijd: 13.15 uur-16.30 uur

Locatie: nader te bepalen

Reliëf ethiekmiddag – groepsdynamiek

Deelnemers die niks zeggen of die ene die steeds de boventoon wil voeren en de ‘juiste oplossing’ blijft roepen. Iemand die het moreel beraad maar onzin vindt en dat ook telkens weer duidelijk laat merken. Ze komen in de loop der tijd allemaal wel eens voorbij en bezorgen de gespreksleiders flinke zenuwen. Tijdens deze middag maken we een inventarisatie van de meest voorkomende storende rollen en gaan we oefenen hoe hier mee om te gaan. Er is ruimte om aan de slag te gaan voor eigen leervragen en uit te wisselen met collega’s van andere organisaties.

Dit is de tweede van een serie Reliëf ethiekmiddagen voor ervaren gespreksleiders moreel beraad.

Festival door Elkaar 2019

Datum: 23 maart 2019

Locatie: Gouda

Festival door Elkaar 2019

Voor de tweede keer wordt het festival Door Elkaar georganiseerd in Gouda. Een inclusief, cultureel festival georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Reliëf organiseert dit evenement ASVZ, Gemiva SVG groep, De Ark Gouda, De Klup en Ipse de Bruggen.

Workshop Zinvolheid en Zinloosheid bij het (nog) ouder worden

Datum: 25 april 2019

Tijd: 13.00-16.00

Locatie: Woerden

Workshop Zinvolheid en Zinloosheid bij het (nog) ouder worden

Ouderen zitten met vragen over de zin van ouder worden. Regelmatig benoemen zij een verlangen naar het einde en ervaren zij het leven als klaar. Zij worstelen soms met levensmoeheid en zien geen uitweg. Hoe kan je hier als professional of vrijwilliger goed mee om gaan? Deze workshop biedt hier inzicht, handvatten en concrete tips voor.

Gespreksleider moreel beraad (basistraining)

Start datum: 23 mei 2019

Eind datum: 19 september 2019

Locatie: Woerden

Gespreksleider moreel beraad (basistraining)

Deze driedaagse opleiding leert je kritisch een moreel dilemma onderzoeken, met elkaar zorgvuldig afwegingen maken, verantwoord besluiten nemen, posities en standpunten onderzoeken en helder maken. Dit leer je o.a. door middel van het Reliëf Stappenplan. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je een moreel beraad met zorgprofessionals leiden.

Algemene Ledenvergadering

Datum: 3 juni 2019

Tijd: 13.30-17.00

Algemene Ledenvergadering

Op 3 juni organiseren we de halfjaarlijkse ALV. Aansluitend volgt een symposium; thema en locatie worden nog bekend gemaakt.

Workshop Zingeving en veerkracht – NIEUW

Datum: 6 juni 2019

Tijd: 13.00-17.00

Locatie: Woerden

Workshop Zingeving en veerkracht – NIEUW

Ieder mens ervaart tegenslag in het leven: ziekte, verlies, gemis. Hoe vind je veerkracht om daarmee om te gaan? In deze workshop leren begeleiders herkennen dat het ervaren van zin en samenhang in ieders leven (veer)kracht geeft. Ook leren ze mensen te steunen in hun zoektocht naar zingeving en veerkracht. De workshop is mede gebaseerd op het model ‘Positieve gezondheid’ van Machteld Huber, waarin deze ‘zingevingsdimensie’ wordt aangereikt en in een praktische handreiking wordt uitgewerkt.

Maandelijkse nieuwsbrief Reliëf

Mis niets, net als 2500+ andere zorgprofessionals.
Uitschrijven kan te allen tijde via de link onderaan de nieuwsbrief.
Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met jouw gegevens.

Contactgegevens

Houttuinlaan 5A
3447 GM  Woerden

T 0348-748880 E info@relief.nl