Moreel Beraad

Heeft jouw organisatie regelmatig behoefte aan een Moreel Beraad? Is er behoefte in de organisatie aan gespreksleiders die verschillende posities en standpunten kunnen onderzoeken en verhelderen? Is het onderzoeken van morele dilemma’s en verantwoorde besluiten in de zorg voor jullie essentieel? Leidt dan mensen op tot Gespreksleider Moreel Beraad in één van onze trainingen.  

Tijdens de training Gespreksleider Moreel Beraad wordt kennis gemaakt met de basis van ethiek, worden ethische gesprekvaardigheden ontwikkelt en er wordt geoefend door gebruik te maken van ingebrachte casus(sen) door de deelnemers. Het Reliëf Stappenplan is daarbij de handleiding. 

Daar blijft het niet bij, want ook de implementatie in de concrete werksituatie is een belangrijk onderdeel van de training. Deelnemers leren naast gespreksvaardigheden ook hoe een Moreel Beraad georganiseerd kan worden. Voordat de training afgesloten wordt, heeft de deelnemer zelfstandig minimaal één Moreel Beraad geleid en een implementatieplan gemaakt.  

Na afloop van de training:  

  • kent de deelnemer de basisbegrippen uit de ethiek en kunnen ze toegepast worden; 
  • kan de deelnemer een morele vraag herkennen en formuleren; 
  • kan de deelnemer een moreel beraad organiseren en leiden; 
  • kan de deelnemer het gesprek stimuleren tot methodische morele reflectie; 
  • kan de deelnemer de meest voorkomende ‘knelpunten’ in een moreel beraad begeleiden; 
  • heeft de deelnemer een implementatieplan geschreven voor zijn/haar eigen organisatie. 

Wil jouw organisatie ook aan de slag met de essentiële basis voor de kwaliteit van de zorg en de morele stress verlagen? Meld je aan voor deze training Moreel Beraad. De training Moreel Beraad is geschikt voor kwaliteitsverpleegkundigen, coördinerende functies, maatschappelijk werkers, leden van een commissie ethiek of voor geestelijk verzorgers. 

Geef in het onderstaande aanmeldformulier aan wat jouw voorkeursdata zijn, vier weken na aanmelding bevestigen wij de definitieve data.

Deze training zal zeker toepasbaar zijn in het dagelijkse werk. Op zoek naar de belangen van betrokkenen in verschillende situaties blijkt vaak wel helpend.

Trainer(s)
Fem Pluimers, Iepie Kroese, Trijntje Scheeres-Feitsma, Heini van Baaren, Madeleine Kievits of Karin Seijdell 

Locatie
Utrecht, Zwolle of Tilburg

Max. aantal deelnemers
12 deelnemers

Duur
3 dagen (09.30-16.30 uur) 

Extra informatie
Ook te volgen als incompany training 
Inclusief lunch 

Accreditatie
SKGV (5p), ABAN (18p), Registerplein (23p), VSR (18p), V&V (17p) 

Prijs
Leden: € 1.375
Niet-leden: € 1.600

Meld je direct aan