Henri Nouwen Retraite

22-23 mei 2024 en nog een datum in november 2024 (wordt later bekend gemaakt).

Het levensverhaal van Henri Nouwen is bijzonder te noemen. Een hoogleraar die begeleider werd van mensen met een verstandelijke beperking en dagelijks met hen leefde in een woongemeenschap. Dáár en in de zorg voor de ander ontdekte hij hoe waardevol elk mens is en hoeveel je als mens voor elkaar kunt betekenen en van elkaar kunt leren. Een zorgverlener voor een cliënt, maar ook andersom. Henri Nouwen noemt Adam, een jongeman die niet kan praten, voortdurend epileptische aanvallen heeft en zonder hulp niet kan bewegen, zijn leermeester. Henri Nouwen constateert dat wij mensen, hoe onvolmaakt ook, kunnen rekenen op Gods onvoorwaardelijke liefde en een ‘geliefd kind van God’ mogen zijn.

Tijdens deze 24-uurs retraite spiegelen we onze eigen ervaringen in de zorgpraktijk en onze spiritualiteit aan die van Henri Nouwen. Kan hij ons inspireren om met hernieuwde toewijding ons werk te doen voor mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd?

De retraite vindt plaats in De Wittenberg in Zeist, onder leiding van Wout Huizing (stafmedewerker van Reliëf). Er is ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en reflecteren over wat het zorgen voor een ander voor jezelf betekent. Ook gaan we met elkaar in gesprek over het boek Adam van Henri Nouwen. Het programma kent verschillende werkvormen: er wordt gewandeld, op een creatieve manier geschreven, momenten van stilte én ontmoeting, afgewisseld met (facultatief) het getijdengebed dat door De Wittenberg wordt ingevuld.

Trainer(s)
Wout Huizing

Locatie
De Wittenberg, Zeist

Max. aantal deelnemers
12 deelnemers

Extra informatie

Accreditatie
SKGV geaccrediteerd

Leden
€ 350,-

Niet-leden
€ 500,-

Meld je direct aan