Leergang Henri Nouwen (3-daagse)

‘Zorgen voor anderen kan je innerlijk heel en vrij maken. Zowel degene die verzorgd wordt als degene die zorgt, wordt omgevormd’. (Henri Nouwen)  

Wat verstaat Henri Nouwen onder ‘een spiritualiteit van de zorg’ en wat kunnen geestelijk verzorgers en andere zorgverleners daarvan leren en meenemen in de praktijk? Tijdens een driedaagse is er steeds een inleiding, gevolgd door uitwisseling, oefening en reflectie.  

  • Dag 1: Zorg en roeping: Henri Nouwens visie op zorg).Je leert wat de visie op zorg van Henri Nouwen is (compassie, gedeelde kwetsbaarheid). Reflecteer daarop en formuleer je eigen visie op zorg. Oefen en wissel uit, zodat je samen leert.  
  • Dag 2: Zorg en methodes: zorgen doe je alleen én samen (alleen zijn, gemeenschap). We kijken naar methodes van (zelf)zorg volgens Henri Nouwen. Pas deze toe en leer (zelf)zorg vorm te geven in de beroepspraktijk en in je eigen leven.  
  • Dag 3:  Zorg en belichaamde spiritualiteit (het belang van het lichaam, van zorgvrager en zorggever) we gaan aan de slag met ‘belichaamde spiritualiteit’ volgens Henri Nouwen.  Wat versta je daar zelf onder en hoe kun je dat vorm geven in de praktijk.  

Als uitgangspunt gebruiken we Henri Nouwen. Een spiritualiteit van de zorg (Tielt: Lannoo, 2014) en andere teksten over de zorg van Henri Nouwen, aangevuld met recente literatuur op dit gebied. Henri Nouwen laat ons op een open, eerlijke en inspirerende manier zien hoe die wederkerige zorgrelatie eruitziet en vorm kan krijgen, ook vandaag!  

Interesse? Mail dan naar: academie@relief.nl.

Trainer(s)
Barbara Zwaan

Locatie
n.n.b.

Max. aantal deelnemers
12 deelnemers

Duur
3 dagen, startdatum 11 februari 2025.

Extra informatie
Overige data volgt.

Accreditatie
Volgt.

Prijs:
Leden: € 1.375
Niet-leden: € 1.600

Interesse in deze leergang?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.