Reliëf heeft samen met Zinnig Zorgen een Toolbox ontwikkeld vol tips en ideeën voor betekenisvol contact met ouderen met dementie. Deze box is te gebruiken door familie en vrijwilligers en helpt ouderen met dementie te ervaren dat er aandacht voor hen is. De Toolbox Betekenisvol Contact kunt u hier downloaden (gratis).

In deze toolbox vindt u een eenvoudig te gebruiken overzicht van werkvormen en materialen waarmee familie en vrijwilligers  zinvol contact met een bewoner of een groepje bewoners kunnen hebben. Zinvol contact hebben: dat is het doel van de toolbox.
We hopen dat de toolbox helpt om bewoners nog meer het gevoel te geven dat er aandacht voor hen is en dat ze zinvolle momenten meemaken. En dat familie, vrijwilligers en medewerkers met behulp van de toolbox (nog) meer voldoening ontlenen aan hun contact met bewoners. De toolbox is ontwikkeld met het oog op bewoners met dementie, maar is ook te gebruiken voor contacten met bewoners met andere aandoeningen. Reliëf en ZinnigZorgen hebben deze toolbox samengesteld. U vindt er allerlei voorbeelden in, maar het is vooral ook leuk als u zelf uit eigen ervaring dingen gaat toevoegen!