NETWERK LEVENSVRAGEN

Aandacht voor levensvragen verbetert de kwaliteit van leven bij ouderen. Vooral wanneer mensen te maken krijgen met toenemende afhankelijkheid of verlies, kunnen ze moeite hebben om zinvolle dagen te ervaren. Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen (verkort: Netwerk Levensvragen) biedt ondersteuning bij het omgaan met levensvragen van ouderen in zorg en welzijn.

Waarom een Netwerk Levensvragen?

De kernpartners van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen, vinden dat aandacht voor levensvragen hoort bij een goede kwaliteit van zorg en welzijn voor ouderen. Zij bundelen hun krachten om aandacht voor levensvragen als een vanzelfsprekende dimensie in de uitvoeringspraktijk van zorg en welzijn te verankeren. Ook willen zij andere organisaties betrekken bij die aandacht in zorg en welzijn op landelijk en gemeentelijk niveau, zodat een breed netwerk ontstaat. Zie ook het filmpje onderaan deze pagina en het artikel van Boris van der Ham in Trouw met aanvullende reactie van Tilly de Kruyf.

Wat doet het Netwerk Levensvragen?

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen biedt ondersteuning bij het omgaan met levensvragen van ouderen in zorg en welzijn. Het Expertisenetwerk organiseert de volgende activiteiten:

Reliëf

De missie en visie van Reliëf sluit nauw aan bij de doelen van het netwerk. Daarom is Reliëf kernpartner in het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en uitvoerder van de Trainingswinkel.

Volg ons en Praat mee!

Volg ons op twitter (@LevensvragenOud) en blijf op de hoogte van activiteiten en nieuws.

Samenwerkingsverband

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerkingsverband van ActiZ , Agora , Humanistisch Verbond , Jo Visser fondsKBO-PCOB , LOC Zeggenschap in Zorg , Sociaal Werk Nederland , Reliëf , VGVZ en Vilans en bestaat sinds 2008.

https://youtu.be/AkRmCZOwDZw

Contactgegevens

Joseph Haydnlaan 2a
3533AE Utrecht
T 030-7600115
E info@relief.nl