Familieparticipatie in de zorg vanuit de contextuele benadering

 3-daagse training o.l.v. Annette Melzer (21 en 22 januari en 12 februari 2025)

Vanuit christelijk perspectief, maar ook vanuit de contextuele benadering is al veel langer bekend dat mensen relationele wezens zijn en onlosmakelijk verbonden met hun familiesysteem. Achter elke bewoner in het verpleeghuis of cliënt in de thuiszorg zit ook zo’n systeem. Dit heeft iemand gevormd tot wie hij geworden is en blijft een grote rol spelen als iemand afhankelijk wordt. Leer tijdens deze 3-daagse opleiding dat in de organisatie vorm te geven en als uitgangspunt te nemen dat families integraal onderdeel zijn van de zorg. De kracht van relationeel denken.  

Afhankelijkheid van zorg betekent een ingrijpende verandering in het familiesysteem waardoor alles gaat schuiven. Wil je als zorgorganisatie rechtdoen aan bestaande relaties en wil je de hulpbronnen – die in elke (!) familie aanwezig zijn – aan kunnen boren, vraagt dit om kennis van het familiesysteem en hun onderliggende dynamiek. De weg van aandacht voor de familie is een investering die zich ‘uitbetaald’ in extra zorg en een grote meerwaarde voor alle betrokkenen! 

Het programma is afwisselend; je leert de theorie van de contextuele benadering, er komt een ervaringsdeskundige aan het woord, je kijkt naar je eigen familiegeschiedenis en we kijken samen ook naar de mogelijkheden tot concrete implementatie in jouw organisatie.   

Trainer(s)
Annette Melzer

Locatie
Incompany & open inschrijving

Max. aantal deelnemers
16 deelnemers

Duur
3 dagen

Extra informatie

Accreditatie
SKGV

Prijs:
Leden: € 1.375
Niet-leden: € 1.600

Meld je hieronder aan voor de training.